| Autor |
Wiadomość |
|
xym82
|
 Okolice Morąga-gdzie na ryby?
Witam,jestem tu nowy... To pytanie głównie chyba skierowane jest do Zbyszka. Gdzie w okolicach Morąga(tzn. do kilkudziesięciu km) można połowić konkretne ryby? Interesuje mnie głównie feeder. Łowiłem kilka razy w Rudej Wodzie i Tabórzu,no i nic konkretnego nie złowiłem,prócz drobnicy...Czy w okolicznych jeziorach pozostała grubsza ryba?? Trochę tu poczytałem na temat łowisk i chyba się wybiorę na Łynę do Redykajn, i do Kwiecewa..Łowił ktoś tam ostatnio? Pozdrawiam.
|
| Wtorek, 27 Lipiec 2010, 21:54 |
|
 |
|
zbyszek
Super wędkarz
Rejestracja: Środa, 17 Październik 2007, 09:16 Posty: 117 Miejscowość: Morąg
|
 Re: Okolice Morąga-gdzie na ryby?
Ciężko mi cos doradzić niestety nie zasiadam od kilku lat na białoryb. Ale mój sąsiad od kilkunastu dni nęci i łowi leszczyki takie do kilograma Na Balwinku. Ruda Woda to gospodarstwo Bogaczewo więc pomimo, że ogrom wody to nie idzie to w parze z rybą.
A tak wogóle to Jesteś z Morąga. ? Kurde kusi mnie od jakiegos czasu "pofederkować" może wreszcie było by z kim.
ps. Popytaj o Pauzeńskie koło Ostródy.
_________________ A w życiu jak w wodzie ciemno zimno i ciśnie do dna.
|
| Wtorek, 27 Lipiec 2010, 23:18 |
|
 |
|
xym82
|
W sumie nie jestem z Morąga,ale często tu bywam,teraz na urlopie,a tak to przeważnie każdy weekend, a na co dzień w Bartoszycach... W tygodniu nie mam raczej czasu na ryby,więc korzystam z tutejszych wód....Ja raczej spiningistą nigdy nie byłem,zawsze raczej jakieś zasiadki. W sumie wróciłem do tematu po kilkuletniej przerwie i szukam fajnej wody:). A Balwinek to Bolity,tak?
|
| Wtorek, 27 Lipiec 2010, 23:25 |
|
 |
|
zbyszek
Super wędkarz
|
Hmmm może coś w wędkarskim na Pomorskiej Andrzej doradzi. Niedawno PZW przejęło takie nieduże leśne jeziorko z tego co wiem to miejscowi łowili tam ładne leszczydła. 
|
| Wtorek, 27 Lipiec 2010, 23:32 |
|
 |
|
xym82
|
No właśnie słyszałem o tym leśnym jeziorku,ale nie wiem gdzie ono się znajduje:)
|
| Środa, 28 Lipiec 2010, 10:19 |
|
 |
|
zbyszek
Super wędkarz
|
Balwinek to Bolity lub jeszcze inaczej Bena albo Fila. Jeziorko bardzo chimeryczne wymaga długiego nęcenia. Z marszu raczej same maluchy lub wcale. Trzeba mu poświęcić troszkę czasu na nęcenie wtedy udaje się złowić.
|
| Wtorek, 3 Sierpień 2010, 17:48 |
|
|